Vår idé är att berika den svenska restaurangmarknaden med hantverksmässigt framställda viner från producenter med stor respekt för natur och kultur. Människor som lever från den jord de brukar på ett hållbart sätt för att deras arbete ska bli långsiktigt.

Nyheter

Domaine de Marzilly & Champagne Ullens nu i Sverige!

2023-03-24

Vi kan med glädje presentera en ny producent i portföljen!

Historien om Champagne Ullens tar sin början 2012 då belgaren Maxime Ullens och hans far förvärvar Château de Marzilly. En sedan årtionden övergiven egendom med anor från 1100-talet. Château de Marzilly återfinns i byn Hermonville, beläget i Massif de Saint-Thierry, så långt nordost man kan komma inom ramarna för Champagne.

Massif de Saint-Thierry kännetecknas av sandrika jordar och här har Domaine de Marzilly idag cirka fyra hektar odlad vinmark. Majoriteten av planteringarna är tillägnat Pinot Meunier men även den mindre andel Chardonnay som är planterad spelar en viktig roll för egendomens viner. Vinerna jäser och lagras på ekfat om 205 liter, den storlek som traditionellt sett använts i Champagne. Efter buteljering lagras vinerna som kortast två år på flaska innan degorgering.

Maxime har på kort tid gjort sig ett namn inom vinmakarskrået och har för sina viner både fått utmärkelser och kallats "The genius of tomorrow".

Vinerna är i skrivande stund på väg från Champagne och vi hoppas och tror att ni kommer tycka om det lika mycket som vi! 

Agrell & Hartley's Kalifornien

2023-01-23

För första gången har vi skeppat vin från andra sidan Atlanten. Det är till stor del vår vän Rajat Parrs fel. Vi har rest tillsammans till olika delar av vinvärlden under många år. Alltid lika förundrade över vad han gjorde med de sticklingar av Mondeuse, Savagnin och Mencia han smugglade hem i resväskan. När han visade oss Phelan Farm förstod vi. Då kändes det självklart att vi skulle vara en del av det här i Sverige. Via Raj har vi också lärt känna en rad andra inspirerande producenter. Detta har resulterat i fyra nya producenter i portföljen.

För att fira detta har vi bjudit in alla till Stockholm för en rejäl premiär av Agrell & Hartley’s Kalifornien.

Det blir provning med samtliga viner vi tagit hem och unikt tillfälle att lära känna personerna bakom vinet.

Måndag den 23e Januari kl. 11.00 - 15.00

Bar Nimês, Rådmansgatan 25

OSA till johan@agrellhartley.se

Tisdag den 24e Januari kommer vi dessutom hålla till i vinbaren på The Sparrow. Det är öppet hus och alla är välkomna från klockan 17.00!

The Sparrow, Birger Jarlsgatan 26


Agrell & Hartley / Grande Bouteille + Climat Wines!

2022-03-29

Den 4e april kommer vi tillsammans med västkustens finest(?) Climat Wines anordna en sortimentsprovning. Vi håller till på Restaurang Hasselbo och kör mellan kl 12-17. Nyheter och klassiker öppnas och vi utlovar hög stämning!
OSA till anton@grandebouteille.se om ni kommer.

När Måndag 4 april, kl 12-17

Var: Restaurang Hasselbo, Tegnérgatan 9

OSA: anton@grandebouteille.se

Riesling Bonanza!

2022-03-17

Våren är i antågande och vad passar då bättre än att dricka riesling? Vi kommer tillsammans med gänget från Terroir Vin hålla en provning där vi korkar upp ett gäng olika flaskor och visar upp druvans storhet. Dessutom kommer vi få besök av inga mindre än både Thomas Haag från Schloss Lieser i Mosel och Valentin Rebholz från Weingut Rebholz i Pfalz. Kom förbi, prova vin och dra ut så mycket information som möjligt ur våra kunniga vinmakare! 

Vi kommer vara på Restaurang Liebling på Timmermansgatan 24 i Stockholm och vi håller på mellan klockan 11-16.
OSA till simon@terroirvin.se

När: 28 Mars, klockan 11-16

Var: Restaurang Liebling, Timmermansgatan 24, Stockholm

OSA: simon@terroirvin.se

Destilado London

2019-12-09

Torsdagen den 12e december gästar Michael Sager och Marcis Dzelzainis från Destilado London oss i Stockholm. Det blir Mezcal fokuserad master class och gästspel i baren på A bar Called Gemma. På måndag den 16/12 fortsätter vi med att lansera vild jäst rom på Tjoget.Boka plats på master class johan@agrellhartley.se.

Kontorsprovning

2021-03-25

Provning på vårt kontor för alla branschkollegor nu på måndag 29/3 och tisdag 30/3 mellan 10-15. Ragvaldsgatan 18. Vi har påskfeeling och öppnar bl.a de nyanlända röda bourgognevinerna från Antoine Jobard tillsammans med nya årgångar från Claire Naudin och Luis Anxo för att nämna några. Självklart känner vi våren och provar lite riesling också.


Meddela vilken tid ni kommer till marie@grandebouteille.se

Producenter i fokus

för privatkunder

Här är vårt aktuella beställningsortiment för privatkunder hos Systembolaget:

Côtes du Rhône Blovac

Domaine du Trapadis

Unlitro

Ampeleia