Frankrike

Jean-Marc Vincent

Bourgogne

Santenay

Om producenten

Anne-Marie och Jean-Marc Vincent startade sin domän 1997. De ca sex hektar mark man äger är nedärvda från Jean-Marcs farfar och i huvudsak är vingårdarna belägna i och omkring Santenay i södra Bourgogne.

Allt arbete görs för hand och vingårdarna har inte fått besök av en traktor på över 15 år. Rankorna beskärs ca 50% högre än det normala i Bourgogne vilket bland annat ger ett större lövverk som bättre skyddar mot solen. Till skillnad från vad traditionen bjuder planterar Anne-Marie och Jean-Marc också rankorna väldigt tätt. Detta görs för att få rankor med lägre avkastning men desto högre kvalitet på frukten. Vid skörd passerar arbetarna genom vingårdarna flera gånger för att kunna skörda druvorna vid optimal mognad. Man jobbar så gott som ekologiskt men innehar ingen certifiering. Svavelanvändningen begränsas till buteljering då en liten dos tillsätts.

I vineriet sker allt med varsam hand och druvorna transporteras i små lådor för att inte krossas. De röda vinerna jäser med upp till 100% hela klasar beroende på vin och årgång. Alla viner lagras på fat för att innan buteljering vila sex månader på ståltank.

Mer

Prislista restauranger

Viner