Frankrike

Château Rayas Fonsalette Des Tours

Södra Rhône

Châteauneuf-Du-Pape

Om producenten

När Albert Reynaud förlorade hörseln, vid tidpunkten endast 45 år gammal, blev han tvungen att helt byta karriär. Då han inte kunde arbeta vidare som notarie bestämde han sig för att påbörja en ny karriär inom vin. 1880 köpte han Château Rayas och familjen Reynaud flyttade från Avignon till Châteauneuf-du-Pape. Genom åren har man förvärvat både Château de Fonsalette, Château des Tours och Domaine des Tours. Château Rayas har gått i arv inom familjen och idag sköts den legendariska domänen av Emmanuel Reynaud. Totalt ägs idag strax under 25 hektar vinmark och ca 12 av dessa är dedikerade till att göra Châteauneuf-du-Pape.

Vingårdarna här är skyddade av omgivande träd och skog. Här hittar man väldigt få, om ens några, av de kända stenar (galets) som många hävdar är en av anledningarna till Châteaneuf-du-Papes storhet. Emmanuel och hans viner får kanske vara undantaget som bekräftar regeln. Detta i kombination med de lerrika sandjordarna ger ett unikt och svalt mikroklimat. Skördeuttaget är alltid extremt lågt och på grund av det svala klimatet är Emmanuel en av de sista i området att skörda sina druvor.

Emmanuel Reynaud använder sig av traditionella metoder. Alla viner jäser på en mix av cement och trä och lagringen sker på gamla fat av varierande storlek.

Mer

Prislista restauranger

Viner