Frankrike

Domaine Hubert Lignier

Bourgogne

Morey-Saint-Denis

Om producenten

Domaine Hubert Lignier har anor ända tillbaks till slutet av 1800-talet då Jacques Lignier köpte sina första vingårdar i Morey-Saint-Denis. Fyra generationer senare drivs domänen i huvudsak av Laurent, även om Laurents far Hubert, finns med i bakgrunden och bistår med sin erfarenhet. Lignier gör viner som är koncentrerade, djupa och strukturerade om än alltid med en stor elegans.

Druvorna avstjälkas och jäser i stora öppna cement-kar. Pigéage (när man pressar ner skalen under druvmusten) sker manuellt och vinerna lagras på ekfat. Andelen ny ek varierar, men generellt sett används mellan 20-30% nya fat beroende på kvalitetsnivå på vinet. Vinerna lagras mellan 18-24 månader och buteljeras utan klarning eller filtrering för att bevara vinernas fräschör och lagringspotential.

Mer

Prislista restauranger

Viner