Italien

Massimo Coletti

Veneto

Treviso

Om producenten

I fyra generationer har familjen Coletti odlat druvor i Colle Umberto, en liten by utanför Treviso i Veneto. Även om familjen alltid gjort lite vin för familj och vänners eget bruk började allting, som för så många andra, med att majoriteten av druvorna såldes till det lokala kooperativet. Det var inte förrän 2006 som Massimo föreslog för sin far att öka den egna vinproduktionen och själva sälja vinet till en större publik.

Ungefär samtidigt träffade Massimo sin fru Laure som vid den tidpunkten bodde i Paris. Massimo ville vara närmare Laure och flyttade till Champagne för att förfina och utveckla sina vinmakar-kunskaper. Under tiden i Champagne blev Massimo efter sina erfarenheter övertygad om att småskalighet och hållbart arbete var rätt väg att gå.

2020 återvände paret Coletti till Veneto och bosatte sig där permanent. Massimo implementerade filosofierna han tagit med sig från Champagne och 2020 var hans första officiella årgång som fullt ut ansvarig för produktionen.

Massimo gör viner som hamnar både i och utanför appellationen Prosecco. Detta för att han gör vin enligt metoden Col Fondo, som var det traditionella sättet att göra mousserande viner innan den kommersiella Prosecco-produktionen kom igång.

Col Fondo innebär att vinerna buteljeras innan den primära jäsningen är över. Det färdiga vinet blir då mousserande och i flaskan finns jästfällningen kvar. Vinerna lagras på samma jästfällning och lanseras utan degorgering.

Massimos viner finns snart tillgängliga för beställning.

Mer

Prislista restauranger

Viner