Tyskland

Ökonomierat Rebholz

Pfalz

Siebeldingen

Om producenten

Ökonomierat = Jordbruksrådgivare
Rebholz = Vinstocksträ

Ett namn som förpliktigar. Familjen Rebholz har sedan 1500–talet sysslat med vin och i tre generationer har man på Weinstrasse 54 i Siebeldingen, Pfalz, endast ägnat sig åt att odla druvor och jäsa dess must till vin. Eduard Rebholz förstod redan på 1940-talet att allt gott vin börjar med bra råvarumaterial från friska marker. Han nedtecknade en, för Tyskland, banbrytande filosofi om vinmakning utan tillsatser och skrev: ”Ur min källare kommer endast vin som smakar som de druvor naturen ger mig. Det finns aldrig något tillsatt socker i dem eller på annat sett manipulerade smaker”.
Sedan 1978 drivs denna lilla familjedomän av Hansjörg och Birgit Rebholz. De forsätter i Eduards anda och har sedan 2005 varit ekologiskt certifierade genom Lacon. Man gör helt torra, strukturerade viner som ofta låter vänta på sig och håller för lång lagring.

Runt byn Siebelding i södra Pfalz har Hansjörg och Birgit idag totalt 14 hektar vinmark. 40% består av Riesling och man delar in sina viner i tre kategorier.

Mer

Prislista restauranger

Viner