Frankrike

Roc d’Anglade

Södra Frankrike

Langlade

Om producenten

Cirka tio kilometer väst om Nimes ligger Langlade – en by med lång historia av vinmakning. Redan i skrifter från så långt tillbaks i tiden som år 936 skrivs det om vinrankor i området. Under tiden för Louis XIV styre var Langlade klassat som den tredje bästa byn i Frankrike att tillverka vin. Även Thomas Jefferson serverades viner från Langlade när han besökte området i början på 1800-talet.

Roc d’Anglade drivs av Remy Padrano med familj. De förfogar över ca tio hektar ekologiskt odlade vingårdar. Allting skördas för hand, jäser med naturlig jäst och minimala doser svavel används. Alla viner lagras i större typer av fat då Remy anser att vinerna från området är för kraftiga och koncentrerade för att lagras på fat av mindre storlek.

Förutom sina ”vanliga” vita och röda viner gör Remy också ett vin som han kallar Reserva Especial. Vinet lagras i en form av solera-system av blandade årgångar och är en hyllning till Remys pappa Laureano som var spanjor. Vinet lagras på detta sätt för att till slut få ett vin som ger mogna viners djup och komplexitet samtidigt som dom har fräschören och energin från unga viner.

Mer

Prislista restauranger

Viner