USA

Mikey & Gina Giugni (Scar of the Sea & Lady of the Sunshine)

Kalifornien

San Luis Obispo

Om producenten

Mikey & Gina Giugni gör vin tillsammans på ett industriområde i utkanten av San Louis Obispo. Även om de delar syn på det mesta från odling, vinmakning och fathantering så har de valt att göra sina viner under separata etiketter.

Deras väg till vinet kom från olika håll. Gina är uppvuxen på en biodynamisk gård i norra Kalifornien där hennes föräldrar odlade grönsaker och druvor. Studierna vid Cal Poly i San Louis Obispo förde henne till Central Coast. Efter arbete i Beaujolais, Central Otago och Oregon kom hon i kontakt med ägarna till Chêne vineyard i Edna Valley. Där får hon nu full kontroll över arbetet i vingården och det utgör fundamentet till Lady of the Sunshine. Här fortsätter Gina sin fars övertygelse på biodynamik. Sedan 2018 har dessa vingårdar genomgått arbetet för certifiering via Demeter.

Mikey läste till ingenjör på Cal Poly men insåg snart att kärleken till naturen eller kanske hatet mot livet på kontor var för starkt. Efter att ha kommit i kontakt med vin- och cidermakning på Tasmanien bestämde han sig 2012 att återvända till Kalifornien och starta Scar of the Sea. Han förstod tidigt att han ville köpa frukt från bönder som arbetar utan kemikalier. Flertalet av vingårdarna har också tydlig påverkan av Stilla Havets kalla vindar, vilket tillsammans med Mikeys kärlek till surfing fått ge namn åt hans viner.

Mer

Prislista restauranger

Viner