Domaine de Marzilly & Champagne Ullens nu i Sverige!

2023-03-24

Vi kan med glädje presentera en ny producent i portföljen!

Historien om Champagne Ullens tar sin början 2012 då belgaren Maxime Ullens och hans far förvärvar Château de Marzilly. En sedan årtionden övergiven egendom med anor från 1100-talet. Château de Marzilly återfinns i byn Hermonville, beläget i Massif de Saint-Thierry, så långt nordost man kan komma inom ramarna för Champagne.

Massif de Saint-Thierry kännetecknas av sandrika jordar och här har Domaine de Marzilly idag cirka fyra hektar odlad vinmark. Majoriteten av planteringarna är tillägnat Pinot Meunier men även den mindre andel Chardonnay som är planterad spelar en viktig roll för egendomens viner. Vinerna jäser och lagras på ekfat om 205 liter, den storlek som traditionellt sett använts i Champagne. Efter buteljering lagras vinerna som kortast två år på flaska innan degorgering.

Maxime har på kort tid gjort sig ett namn inom vinmakarskrået och har för sina viner både fått utmärkelser och kallats "The genius of tomorrow".

Vinerna är i skrivande stund på väg från Champagne och vi hoppas och tror att ni kommer tycka om det lika mycket som vi!