Privatkunder

Om du som privatkund är intresserad av att köpa våra viner finns det möjlighet att göra detta genom Systembolagets tjänst Privatimport.

Uppdaterad prislista kommer du till genom att klicka här: Prislista!
Vid köp tillkommer moms och systembolagets påslag.  

Vid beställningar anges vilket företag som distribuerar drycken.
- För drycker av franskt ursprung anges Grande Bouteille AB.
- För övriga ursprung anges Agrell & Hartley Selection AB

Krav på beställning är minimum sex flaskor.

För konkreta prisuppgifter och vilka viner som finns tillgängliga, vänligen skicka ett mail till: anton@grandebouteille.seNedan visas våra aktuella blandlådor och viner per flaska som finns tillgängliga via Systembolaget.

Le Piane Maggiorina 2021

Området Alto Piemonte återfinns en dryg timme nordöst om Alba. Det består av byarna Boca, Bramaterra, Fara, Gattinara, Ghemme, Lessona och Sizzano. I slutet av 1800-talet var detta Italiens största vinregion räknat till planterad vinmark men också en av de högst aktade. Under 1950 och 1960 skedde dock en stor förändring här. Folket flyttade in till städerna för att jobba för Fiat och andra industrier. Då denna region kräver stenhårt arbete för att överhuvudtaget få mogna druvor så har det i byn Boca gått från 10 000 ha till 10 ha odlad mark på 80 år. Precis som i Langhe så är Nebbiolo, lokalt kallad Spanna, den mest odlade druvan. Det finns också en rad lokala druvsorter där Vespolina, Croatina och Uva rara är de mest betydande.

Vinet består till största del av Nebbiolo som blandas med Croatina, Vespolina och Uva Rara. Druvorna jäser med skalen i ståltank och lagras sedan på stora gamla fat av slavonsk ek (botti) i tolv månader.

Namnet Maggiorina syftar på den uppbindningsteknik där fyra rankor binds samman så de bildar en kvadrat. En teknik för att maximera solexponeringen då det svala klimatet i bergen traditionellt sett gjort det svårt för druvorna att nå full mognad.

185 kr

beställ på systembolaget.se

Cavallotto Barolo Bricco Boschis Magnum

På kullen Bricco Boschis i Castiglione Falletto har familjen Cavallotto odlat druvor sedan 1929.

Nu finns Barolo Bricco Boschis 2018 på magnumflaska i webblager att beställa till valfri butik eller ombud i landet.

1779 kr

beställ på systembolaget.se

Perfekt husvin från Trapadis

6 flaskor - 1020 kr

beställ på systembolaget.se

Unlitro x 6

På allmän begäran finns återigen Unlitro i beställningssortimentet!

Från södra Toscana, runt byn Roccatederighi, kommer detta klunkvänliga vin i trevlig förpackning. Litersflaskan var vanligare förr och påminner oss om att vin inte behöver vara så pretentiöst. Gjort på en blend av Alicante Nero, Carignano, Mourvèdre, Sangiovese och Alicante Bouschet. Jäst och lagrat 6 månader på betongtankar. Denna upplaga i årgång 2021.

6 flaskor - 1194 kr

beställ på systembolaget.se

viner hos Systembolaget

Viner som finns tillgängliga via Systembolaget.

Tillgängliga för beställning

2021
Côtes du Rhône Blovac
2021
Unlitro
100cl