Spanien

Luis ”Anxo” Rodriguez

Galicien

Ribeiro

Om producenten

Efter att ha studerat oenologi och filosofi i Madrid flyttade Luis till sin hemby Arnoia, utanför Ourense, i området Ribeiro för att göra sina egna viner. Redan från starten var han övertygad om att det var de lokala druvsorterna som Treixadura, Lado, Torrontes (vita) Brancellano, Caiño Longo och Ferrol (röda) han skulle använda för att uttrycka den lokala terroiren. Han köpte små terasser på de branta sydsluttningarna runt huset han ärvt av sin farfar. Här är jordmånen nedbruten granit med sandigt topplager. Vinmarkerna ligger som ett lapptäcke i terasser som ser ut som små trädgårdsodlingar. Luis filosofi kan väl beskrivas som lutte raisonée d.v.s. inga maskiner eller kemikalier i vinmarken och så länge vädret tillåter inga andra åtgärder. Alla viner jäser utan odlad jäst eller andra tillsatser.

Luis är en otroligt kunnig och ödmjuk vinmakare som hjälpt andra bönder att höja sin kvalité och stärkt ryktet för Ribeiros viner. Han gör också egna korvar som Embutido och Chorizo som bara de är värda ett stopp om man är i Galicien.

Mer

Prislista restauranger

Viner