Frankrike

Ulysse Collin

Champagne

Congy

Om producenten

Ulysse Collin håller till och gör sina viner i Congy i Champagne. I många år ingick familjen i ett avtal som gick ut på att en annan producent hade rätten att bruka både deras vinmarker och källare.
Olivier Collin började 1995 studera juridik med anledning av att kunna återta makten över sina egna vingårdar. 2003 lyckades han få tillbaks 4,5 hektar och 2004 var hans första årgång.

Från början var vinerna helt och hållet bestående av en årgång, men under åren har en reserv av basvin byggts upp. Idag görs alla viner med en majoritet av vinet från en årgång blandat med olika stora delar reservvin.

2005 återtog Oliver ytterligare 4,2 hektar och allt eftersom introducerades fler cuvéer från olika vingårdslägen. Idag innehar man 8,7 hektar men endast fem av dessa används för egen produktion. Resten är druvor som Olivier inte anser håller måttet - därför säljs dom till negocianter.

Alla viner jäser på ekfat, mestadels använda. De år då frukten är av extra hög kvalitet, roteras 10-25% nya fat in i produktionen. För att få mer komplexitet lagras vinerna på flaska i minst 36 månader (vissa så länge som 60 månader) innan dom släpps på marknaden.

Mer

Prislista restauranger

Viner