Frankrike

Roses de Jeanne

Champagne

Celles-Sur-Ource

Om producenten

Efter att ha jobbat som sommelier och caviste i Paris återvände Cédric Bouchard hem till Champagne år 2000. Han hade fått lite drygt en hektar av sin far, av vilken han började göra vin. Till skillnad från vad traditionen bjuder i champagne, där man både blandar druvor och årgång, är Cedrics tanke enkel: En vingård, en druva, en årgång.

Idag har Cédric ca 3,5 hektar i Aube i södra Champagne. Till största del är vingårdarna planterade med Pinot Noir men det finns även en liten del Chardonnay och Pinot Blanc. För att säkerställa och maximera kvaliteten på druvorna har Cédric ett av de allra lägsta skördeuttagen i hela Champagne. Endast de bästa druvorna med optimal mognad får följa med in i vineriet. Alla viner jäser på ståltank för att bevara fruktens fräschör och energi.

Den andra jäsningen som sker på flaska, sker under ovanligt lågt tryck, just för att bubblorna inte ska bli för aggressiva. Cédric själv föredrar dessutom sin egen champagne dekanterad, för att ännu mer dämpa upplevelsen av kolsyran.

Under vissa år, när förutsättningarna är optimala, görs även en roséchampagne på 100% Pinot Noir.  

Mer

Prislista restauranger

Viner