Frankrike

Domaine Bizot

Bourgogne

Vosne-Romanée

Om producenten

Jean-Yves Bizot, professor i oenologi och vitikultur, är en före detta geolog som gjorde sin första årgång 1995. Jean-Yves förfogar över endast 3,5 hektar vinmark, och under ett bra år, görs inte mer än totalt 10000 flaskor.

Jean-Yves har vingårdslägen som ligger i anslutning till vingårdar där legenden Henri Jayer tidigare arbetade och herrarna har under arbetet i dessa diskuterat bland annat olika tillvägagångssätt i vinifieringen. Jean-Yves tog till sig en del av Jayers filosofier, i synnerhet när det gäller lägre temperaturer tidigt i jäsningsprocessen. Vingårdarna sköts ekologiskt och endast vid buteljering ser vinet en liten dos svavel.

Alla druvor skördas för hand och de druvor som inte är tillräckligt mogna eller på något annat sätt inte håller måttet plockas bort direkt. Efter den noggranna selekteringen jäser druvorna med hela klasar på nya ekfat. Alla viner buteljeras för hand och på varje flaska finns en referens till vilket fat vinet lagrats på.

Mer

Prislista restauranger

Viner