Vår idé är att berika den svenska restaurangmarknaden med hantverksmässigt framställda viner från producenter med stor respekt för natur och kultur. Människor som lever från den jord de brukar på ett hållbart sätt för att deras arbete ska bli långsiktigt.

Nyheter

Gernot Kollmann i stan

2017-04-03

På onsdag den 5 april är Gernot Kollmann från Immich-Batterieberg på besök. Från de branta skiffersluttningarna i Einkirch, Moseldalen, gör Gernot några av Tysklands mest intressanta viner. I ett område där de flesta använder odlad jäst och ståltank sticker Gernot ut med viner som får jäsa spontant, ofta på stora gamla ekliggare.Vi bjuder in alla i restaurangbranchen till en stående sparrislunch på kontoret, Ragvaldsgatan 18, och Gernot visar upp sina viner från 2015.Från 17.00 kan du hitta oss i baren på The Burgundy. Där fortsätter sparristemat och vi korkar upp en bukett med Riesling både ung och gammal.

Spanienlagret är påfyllt

2017-03-06

Nu har vi fyllt på lagret med nya årgångar från de tre bönder vi jobbar med i Spanien.Goyo Garcia Viadero , 2012 har anlänt.Luis "Anxo" Rodriguez, nya årgångar av både vitt och rött.Quinta de Muradella, galiciens kanske mest intressanta producent äntligen tillbaks i lager.

Nytt från Emilia-Romagna

2016-09-18

Två nya producenter landar under oktober på vårt nya lager. Ovan ser ni bröderna Alberto och Giovanni Masini som sedan 1993 gör vin på sin familjegård Cà de Noci. Belägen strax utanför Modena i Reggio Emilia. Som traditionen bjuder gör man här både rött och vitt vin med en andra jäsning på flaskan. Men också vitt vin med skalmaceration och sött vin på torkade druvor. Allt helt utan tillsatser. Nytt är också viner från Federico Orsi i Colli Bolognesi utanför Bologna. Härligt saftiga viner på Pignoletto och Babera. Hösten är räddad!

Sensommarprovning

2016-08-11

Måndag den 22a augusti öppnar vi utvalda flaskor, både nytt och gammalt. För att du ska orka med alla provningar bjuder vi på en enkel men stärkande lunch. Ta också chansen att hälsa på Marie Wallin som numera jobbar med oss.Var: Babette, Roslagsgatan 6När: Måndag den 22a augusti 11.00 – 15.00OSA: marie@grandebouteille.se

Producenter i fokus

för privatkunder

Här är vårt aktuella beställningsortiment för privatkunder hos Systembolaget:

Caparsino Chianti Classico Riserva

Caparsa

Dolcetto d’Alba Vigna Scot

Cavallotto

Maggiorina

Le Piane

Boca

Le Piane

Côtes du Rhône Blovac

Domaine du Trapadis

Langhe Nebbiolo

Cavallotto