Vår idé är att berika den svenska restaurangmarknaden med hantverksmässigt framställda viner från producenter med stor respekt för natur och kultur. Människor som lever från den jord de brukar på ett hållbart sätt för att deras arbete ska bli långsiktigt.

Nyheter

Mortadella Party

2017-06-09

På Söndag den 11 juni gästar Federico Orsi Stockholm och Café Nizza. Förutom att göra fantastiska viner så odlar Federico också grönsaker och håller sig med några grisar av den lokala rasen Mora Romagnola. Dessa stora, svarta och håriga grisar får ströva runt på Orsis marker, käka örter, korn och favabönor. Köttet från bestarna blir sedan, tillsammans med en rejäl skvätt vin, lite DOP betecknad vitlök, salt och peppar till en himmelsk Mortadella. Vi skär den tunt och lägger den på nybakad panini. Allt detta för att fira en av Italiens mest underskattade regioner Emilia-Romagna.Kom och skölj ner några Mortadellamackor med lite bubblande Pignoletto eller sval Barbera från kullarna utanför Bologna.Söndag den 11 juni16.00 tills Mortadellan är slutCafé Nizza, Åsögatan 171

mortadella2017poster

Gernot Kollmann i stan

2017-04-03

På onsdag den 5 april är Gernot Kollmann från Immich-Batterieberg på besök. Från de branta skiffersluttningarna i Einkirch, Moseldalen, gör Gernot några av Tysklands mest intressanta viner. I ett område där de flesta använder odlad jäst och ståltank sticker Gernot ut med viner som får jäsa spontant, ofta på stora gamla ekliggare.Vi bjuder in alla i restaurangbranchen till en stående sparrislunch på kontoret, Ragvaldsgatan 18, och Gernot visar upp sina viner från 2015.Från 17.00 kan du hitta oss i baren på The Burgundy. Där fortsätter sparristemat och vi korkar upp en bukett med Riesling både ung och gammal.

Nytt från Emilia-Romagna

2016-09-18

Två nya producenter landar under oktober på vårt nya lager. Ovan ser ni bröderna Alberto och Giovanni Masini som sedan 1993 gör vin på sin familjegård Cà de Noci. Belägen strax utanför Modena i Reggio Emilia. Som traditionen bjuder gör man här både rött och vitt vin med en andra jäsning på flaskan. Men också vitt vin med skalmaceration och sött vin på torkade druvor. Allt helt utan tillsatser. Nytt är också viner från Federico Orsi i Colli Bolognesi utanför Bologna. Härligt saftiga viner på Pignoletto och Babera. Hösten är räddad!

Sensommarprovning

2016-08-11

Måndag den 22a augusti öppnar vi utvalda flaskor, både nytt och gammalt. För att du ska orka med alla provningar bjuder vi på en enkel men stärkande lunch. Ta också chansen att hälsa på Marie Wallin som numera jobbar med oss.Var: Babette, Roslagsgatan 6När: Måndag den 22a augusti 11.00 – 15.00OSA: marie@grandebouteille.se

Producenter i fokus

för privatkunder

Här är vårt aktuella beställningsortiment för privatkunder hos Systembolaget:

Côtes du Rhône Blovac

Domaine du Trapadis

Unlitro

Ampeleia