Den 4e april kommer vi tillsammans med västkustens finest(?) Climat Wines anordna en sortimentsprovning. Vi håller till på Restaurang Hasselbo och kör mellan kl 12-17. Nyheter och klassiker öppnas och vi utlovar hög stämning!
OSA till anton@grandebouteille.se om ni kommer.
När Måndag 4 april, kl 12-17
Var: Restaurang Hasselbo, Tegnérgatan 9
OSA: anton@grandebouteille.se
Våren är i antågande och vad passar då bättre än att dricka riesling? Vi kommer tillsammans med gänget från Terroir Vin hålla en provning där vi korkar upp ett gäng olika flaskor och visar upp druvans storhet. Dessutom kommer vi få besök av inga mindre än både Thomas Haag från Schloss Lieser i Mosel och Valentin Rebholz från Weingut Rebholz i Pfalz. Kom förbi, prova vin och dra ut så mycket information som möjligt ur våra kunniga vinmakare!
Vi kommer vara på Restaurang Liebling på Timmermansgatan 24 i Stockholm och vi håller på mellan klockan 11-16.
OSA till simon@terroirvin.se
När: 28 Mars, klockan 11-16
Var: Restaurang Liebling, Timmermansgatan 24, Stockholm
OSA: simon@terroirvin.se
På allmän begäran släpps nu 2018 Langhe Nebbiolo från familjen Cavallotto igen via Systembolaget.
Provning på vårt kontor för alla branschkollegor nu på måndag 29/3 och tisdag 30/3 mellan 10-15. Ragvaldsgatan 18. Vi har påskfeeling och öppnar bl.a de nyanlända röda bourgognevinerna från Antoine Jobard tillsammans med nya årgångar från Claire Naudin och Luis Anxo för att nämna några. Självklart känner vi våren och provar lite riesling också.
Meddela vilken tid ni kommer till marie@grandebouteille.se
Torsdagen den 12e december gästar Michael Sager och Marcis Dzelzainis från Destilado London oss i Stockholm. Det blir Mezcal fokuserad master class och gästspel i baren på A bar Called Gemma. På måndag den 16/12 fortsätter vi med att lansera vild jäst rom på Tjoget.Boka plats på master class johan@agrellhartley.se.
Provning för branschen. Kom till Swedish taste och prova nya årgångar av Le Piane och Caparsa. Med oss har vi även alla andra Italienska favoriter.
Vi har fått hem både nya årgångar men också helt nya viner från Muradella i Monterrei som ligger i Spaniens nordvästra hörn, just ovanför portugisiska gränsen. Beläget i Galicien men ändå avsevärt annorlunda i klimat från det mer kända Rias Baixas. DO Monterrei kom till 1992 men här har det odlats vindruvor i över 300 år. José Luis Mateo startade Quinta da Muradella 1991 vilket framstår mer som ett garageprojekt om att kartlägga en region än en klassisk bodega.
Läs merDomaine Hubert Lignier har anor ända tillbaks till slutet av 1800-talet då Jacques Lignier köpte sina första vingårdar i Morey-Saint-Denis. Fyra generationer senare drivs domänen i huvudsak av Laurent, även om Laurents far Hubert, finns med i bakgrunden och bistår med sin erfarenhet. Lignier gör viner som är koncentrerade, djupa och strukturerade om än alltid med en stor elegans.
Läs merGernot är en av de mest lovande unga vinmakarna i Mosel, ja kanske hela Tyskland. Han är ingen nybörjare i dalen - Dr. Loosen, van Volxem och Knebel är några exempel på producenter han jobbat hos. Sedan Gernot tog över på Immich-Batterieberg har man gått tillbaks till att göra torra viner från varje enskild vinmark.
Läs merEn stor nyhet är att vi får hem Antoine Jobards första årgång av röda viner! Antoine har alltid haft visionen att göra röda bourgogner med en tillgänglig känsla och i Côte de Beaune har han hittat små vinmarker att bruka. De är från Beaune, Volnay och Pommard och vad som kännetecknar de alla är, extremt liten produktion, en del stjälkar stannar under vinifieringen och att de sedan vilar i använda fat under ca 12 månader.
Läs merHär är vårt aktuella beställningsortiment för privatkunder hos Systembolaget: